füzesabony, franciaország

2018.04.24. 13:22

Tárgyalják a menekülteket veszélyeztető kamionsofőr ügyét

A Füzesabonyi Járásbíróságon kedden megkezdődött annak a vádlottnak az ügye, akit az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével vádol.

Heol

A vád szerint J. Á. L. vádlott 2015. november 25-én egy szlovák székhelyű fuvarozási cég megbízásából egy nyergesvontatóval az Egyesült Királyságba tartott – tájékoztatta a Heolt az Egri Törvényszék Sajtóosztálya. Megtudtuk, a vádlott 15 óra körül Franciaországban az autópályán, a Calais melletti ipari terület közelében közlekedett az Egyesült Királyság felé nappali, jó látási viszonyok között jó minőségű, három forgalmi sávos aszfaltburkolatú úttesten.

Az autópályán több száz gyalogos bevándorló tartózkodott, akik megpróbálták a teherforgalmat lelassítani, illetve megállítani azért, hogy a megálló kamionokra felszálljanak, és az Egyesült Királyságba jussanak. A vádlott a belső forgalmi sávban lassan haladt, majd megállt, és miután egy másik tehergépkocsi a jobb oldali forgalmi sávban elhaladt mellette, a vádlott gyorsításba kezdett, és szándékosan három alkalommal jobbra, a külső forgalmi sávba, egészen az úttest széléig kormányozta a járművét, ahol további 15-

20 bevándorló haladt szemben a forgalommal.

A vádlott folyamatosan szidalmazta a gyalogosokat, és eközben a járművével úgy megközelítette őket, hogy többüknek a baleset elkerülése érdekében félre kellett ugrania. A vádlott manőverének következtében személyi sérülés nem történt, azonban a cselekményével az úttesten tartózkodó gyalogosok életét, testi épségét szándékosan veszélyeztette. A mai tárgyaláson a bíróság a vádlottat hallgatta ki, aki a terhére rótt cselekmény elkövetését nem ismerte be, és vallomást nem tett. A vádlott fenntartotta a nyomozás során korábban tett vallomását.

Ezt követően a bíróság az ügyben keletkezett okiratokat ismertette, és a cselekményről készült kamerafelvételeket tekintette meg. A vádlott és védője további bizonyítási indítványokat terjesztettek elő, így szakértő kirendelését is kérték. A vádlott védekezése arra irányul, hogy egyrészt jogos védelmi helyzetben volt, másrészt nem állt fenn közvetlen veszély. A járásbíróság a mai tárgyaláson ítéletet nem hozott, a tárgyalást további bizonyítás lefolytatása érdekében elnapolta.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában