bűnügyek

2017.11.20. 09:59

Tűzifával csaltak: a kért mennyiségnél kevesebbet vittek

A hevesi rendőrök vádemelést javasolnak a három gyanúsítottal szemben.

Csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárást három arlói férfival szemben a Hevesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – tájékoztatta a Heolt Kovács Nikoletta rendőrségi sajtóreferens.

Megtudtuk, a nyomozás adatai alapján a gyanúsítottak tavaly augusztusban és szeptemberben két hevesi lakos megrendelésére szállítottak tűzifát. Később kiderült, hogy a kért mennyiségnél kevesebb tűzifát vittek, azonban a helyszínen a teljes vételárát kérték el a vevőktől, mellyel jelentős kárt okoztak részükre.

A rendőrök azonosították a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható két 33 éves és egy 21 éves férfit, akiket kihallgattak. A nyomozóhatóság a napokban befejezte az eljárást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a rendőrségi az alábbiakra felhívja fel a figyelmet:

– Vásárlásnál a lehető legkörültekintőbben járjanak el, kizárólag ellenőrzött helyről, ismert kereskedőktől vásároljanak! Érdemes a tűzifavásárlást személyesen, hivatalos árusítóhelyeken bonyolítani.

– Online vásárlás alkalmával mindig ellenőrizzék az eladót korábbi visszajelzések, közzétett adatok alapján!

– Mindenképp tájékozódjanak az áru minőségével kapcsolatban, ha azt kereskedelmi áránál jóval kedvezőbb áron kínálják!

– Amennyiben a cég vagy vállalkozó előleget kér, legyenek nagyon körültekintőek! Ha nem ismerik jól az eladót, előre ne utaljanak, és ne adjanak át pénzt!

– Megrendeléskor mindig előre egyeztessék a kiszállítás időpontját és a lerakodáshoz lehetőleg kérjék olyan családtag, vagy szomszéd segítségét, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában!

– A kiszállításkor idegeneket ne engedjenek be a házukba! Az alkalmi árusok megjelenése más bűncselekmények veszélyét is rejtheti. Előfordulhat, hogy a gyanútlan vevő figyelmét elterelve bejutnak a lakóházába, ahonnan értékeket lopnak el és sietve távoznak.

– Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet megrendeltek és a jelenlétükben mérték le!

– Ha a helyszínen erre nincs lehetőség, kérjenek mérlegelést egy közeli tüzép telephelyen!

– Amennyiben gyanús körülményt észlelnek, tegyenek haladéktalanul bejelentést az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívón!

HEOL

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában