Eger

2018.07.11. 12:07

Hihetetlen vészhelyzet miatt riasztották a tűzoltókat az egri kórházba

Hihetetlen akcióban segítettek egy bajbajutott nőn az egri tűzoltók, akit egy gyűrűtől kellett megszabadítani.

heol

Hihetetlen akcióban segítettek egy bajbajutott nőn az egri tűzoltók, akit egy gyűrűtől kellett megszabadítani.

Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelem

Kedden, pár perccel hajnal fél öt előtt érkezett a segélykérés az egri tűzoltókhoz, miszerint az egri kórházban egy hölgy ujjára úgy rászorult egy acélból készült gyűrű, hogy azt képtelenség volt lehúzni.

A tűzoltók kivonultak a kórház sürgősségi osztályára. Mint látták a nő keze nagyon meg volt dagadva. Először kéziszerszámokkal próbálták elvágni a gyűrűt, de az olyan kemény fémből készült, hogy képtelenség volt kettévágni. Egyértelmű volt, hogy komolyabb szerszámra lesz szükség. Gyorsan megszületett az ötlet, hogy ha elég óvatosan járnak el, akkor egy kisebb korongos csiszológéppel el lehet vágni az ékszert.

– Becsúsztattak egy vékony fémdarabot a gyűrű és a nő ujja közé és nagyon körültekintően, a kisgéppel elvágták az ékszert. Mindenki megörült, de ez korai volt. Bár a gyűrű engedett kicsit a szorításon, olyan rideg volt, hogy azt szétfeszíteni nem lehetett. Ezért egy másik vágást is kellett ejteni rajta, hogy szó szerint leessen és ki tudják szabadítani a már nagyra dagadt, fájó ujjat. Tűzoltóinknak sikerült eltávolítani a gyűrűt a legkisebb fájdalom vagy sérülés okozása nélkül – tájékoztatta portálunkat Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő, aki azt is kiemelte, hogy mint a legtöbb beavatkozásnál, a lánglovagoknak itt is szükségük volt a találékonyságukra, pontosságukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában