Baleset

2019.06.13. 10:36

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki 120-szal hajtott a dugóba az M3-ason

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 47 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron súlyos balesetet okozott az M3-as autópályán.

Heol

A vádlott 2018. július 15-én délelőtt Nyugat-Magyarországról tartott Erdélybe egy 9 személyes kisbusszal, melyben hat utast szállított. A késő délelőtti órákban jó látási viszonyok között érkezett Kál térségében az autópálya 90. kilométerszelvényébe, ahol forgalmi okokból mindkét sávban hosszú kocsisor torlódott fel – számolt be portálunknak dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Bár az álló járművek féklámpái távolról is jól láthatóan világítottak, a kisbusz vezetője ezt figyelmetlensége miatt nem észlelte időben, így változatlan, 120 km/h körüli sebességgel közelítette meg a dugót, mely mögött már vészfékezve sem tudott megállni. Ekkor, az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy a két járműoszlop közé kormányozza a járművét, ahol azonban nem volt annyi hely, hogy ott szabadon elhaladhatott volna.

Fotó: Police.hu

Ennek következtében először egy, a belső sávban álló terepjárónak ütközött, amit előbb a bal oldali szalagkorlátnak, azután az előtte álló másik, azonos típusú autónak lökött, miközben ebben a forgalmi sávban megrongált egy további személygépkocsit is. A külső sávban előbb egy ritka oldtimert, majd további három álló járművet tört össze a vádlott.

Az ütközés-sorozatban a kisbusz utasai közül hárman, a vétlen járművek utasai közül ketten szenvedtek 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, további négy személy pedig könnyebben sérült.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben főbüntetésül végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, és emellett pénzbüntetést is szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában