csány

2017.07.30. 17:16

Büszkék az őseik dinnyés múltjára

Hagyományőrző dinnyefesztivált rendeztek szombaton Csányon.

T. O.

Az idei dinnyetermés kiemelkedő lesz mind a mennyiségét, mind pedig az ízét tekintve Fotó: Albert Péter.

Noha koránt sem művelik már annyian a tevékenységet, mint a „hőskorban„, amikor az Alföld és a Mátra találkozásához közeli település országos ismertségre tett szert a mézédes termésnek köszönhetően, az itt élők a mai napig büszkék rá, hogy felmenőik áldozatos munkáját messze földön megbecsülés övezte. Jellemző, hogy napjainkban az önkormányzat is bekapcsolódott dinnyetermesztésbe és az értékesítésbe, s ezt a jövőben is szeretnék folytatni.

A mostani esemény termésmegáldó szentmisével kezdődött, majd a sportpályán számos, a dinnyés móka várta az érdeklődőket. A környékbeli hagyományőrzők, sportolók bemutatója, a helyi tehetségek fellépése és egyéb szórakoztató programok után este Korál Forever koncerten és diszkóban múlathatták az időt a megjelentek.

 

Mint megtudtuk az elmúlt hónapok kedvező időjárásának köszönhetően az idei dinnyetermés kiemelkedő lesz mind a mennyiségét, mind pedig az ízét tekintve.

T. O.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában