fedémes

2017.07.28. 08:11

Hiába epekednek a térerőért

Három hónapja várnak arra a négyszáz lakosú kis faluban, hogy a Berek Építész Kft. elkészítse és engedélyeztesse az átjátszótorony megépítéséhez szükséges rendezési terv módosítását.

B. K.

Ez lenne a feltétele annak, hogy a szolgáltató hozzákezdjen annak a közeli toronynak a megépítéséhez, amelynek segítségével végre normálisan tudnák használni mobiltelefonjaikat és az internetet a fedémesiek.

Válóczi István, a falu polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy a cég rendkívül készségesnek mutatkozott, amikor a szerződést megkötötték, ám egy jó ideje elérhetetlenek. Se a telefont nem veszi fel a cégvezető, se az e-mail­ekre nem válaszol. Ez azért is dühíti a helyieket, mert a szolgáltató cég az engedély birtokában azonnal hozzáláthatna a munkálatokhoz, e nélkül azonban egy lépést sem tehet.

Megpróbáltuk elérni telefonon a cég képviselőjét és e-mailben is érdeklődtünk a késedelem okáról, azonban nem jártunk sikerrel. Kérdésünk így hangzott: „A Heves Megyei Hírlap újságírójaként érdeklődnék, hogy mikor készül el a fedémesi átjátszótorony megépítéséhez szükséges rendezési terv módosítása? A fela­datot Önök vállalták, ám a dokumentumra hónapok óta ­hiába várnak a megrendelők. Emiatt késik a torony építése, s a lakossági szolgáltatás is. ”

Tavaly már kezdtek bizakodni az emberek, amikor az optikai hálózatot kiépítették. Most attól tartanak, újabb hónapokat kell várni arra, hogy hozzáférhessenek a széles ­sávú internethez.

B. K.

Címkék#Fedémes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában