dormánd

2017.07.16. 17:03

Remenyikre emlékeztek a falunapon

Látványos felvonulással nyitották meg a falunapot szombaton Dormándon.

J. H.

A helyiek már tudják: az ünnepet minden évben látványos felvonulással nyitják meg, melynek résztvevői idén a Pinkóczy Mazsorett Csoport és a Szihalmi Fúvós Zenekar voltak. A díszes menet a falu szélétől Remenyik emlékművéig tartott, ahol egy kis műsorral emlékeztek az író munkásságára.

Elhangzott, hogy a dormándi világjáró néven is ismert szerzőt okosnak, műveltnek, s kissé csodabogárnak tartotta családja is, mert sosem érdeklődött a gazdálkodás iránt, ellenben megannyi szakmában: újságíróként, pincérként és még tengerészként is kipróbálta magát.

Remenyik Zsigmondra emlékeztek Fotó: Berán Dániel

Rajna Kálmán polgármester elárulta, igaz, idén csak délutánra szerveztek programot az író születésnapjának tiszteletére, de a délutánt megtöltötték színes kulturális műsorokkal.

 

Idén is a Remenyik Zsigmond Énekkar műsorával nyitották meg a falunapot, melynek helyszíne az időjárás miatt változott: egy időre a Latinovits Kastély épületébe kellett húzódnia az ünneplőknek. Ám az idő délutánra kitisztult, s minden tervezett programot sikerült megtartaniuk.

J. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában