Mátraszentimre

2017.08.06. 15:26

A paprikáskrumpli elmaradhatatlan része az ünnepnek

Több évtizede hagyomány, hogy augusztus első szombatján tartják meg a községben a falunapot. Egész napos szórakozásban lehetett részük az idén is mindazoknak, akik kilátogattak a sportpályára.

H. É.

Kispályás focival kezdődött a rendezvény, majd a szintén elmaradhatatlan paprikás krumpli főzőverseny és a gomba szépségverseny is elkezdődött. A gyerekeknek aszfaltrajzversenyt rendeztek, majd a Csodafurulya című zenés mesejátékkal szórakoztatták a legkisebbeket.

– A paprikás krumpli főzőversenyre az idén hét csapat nevezett – tájékoztatott Stuller András polgármester –, a legízletesebb a Kecskemétről érkezett Káplár Béla csapatáé lett. A második helyezést Árvai Sándor gyöngyösi társulata érte el, a harmadikat a mátraszentimrei Huszár Natália csoportja.

 

A színpadon délután a Muzsla néptáncegyüttes lépett fel, majd a Stihl Timbersports favágó bemutató aratott nagy sikert. Sokan voltak kíváncsiak a rendőrkutya bemutatóra is. Kirakodóvásár portékái közül is válogathattak a látogatók. A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület külön standdal készült.

– Mátraszentimre az egyesületünk bázisa – közölte Kápolnai Nagy Ágnes, az egyesület vezetője –, ezért is fontos helyszín.

A hőség miatt az idén kevesebben jöttek el távolabbról, mint a korábbi években, ám az esti zenés programokra sokan voltak kíváncsiak. Az idei falunap sztárvendége Budai Beatrix operett énekes és Dér Heni énekesnő voltak. Az estét utcabál és tűzijáték zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában