Gyöngyös

2017.08.30. 13:15

Doktoranduszokkal telt meg a campus

A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSZ) idén az Eszterházy Károly Egyetem Doktorandusz Önkormányzatával közösen a gyöngyösi Károly Róbert Campuson rendezte meg az immár hagyományos nyári táborát.

H. É.

A DOSZ elnöksége és a tudományos osztályok vezetői a tábor nulladik napján, pénteken és még szombaton délelőtt is workshopot tartottak az intézmányben. Ennek fő témája a tudományos osztályokat érintő stratégiai kérdésekről és az előttük álló időszak legfontosabb feladatairól szóltak – tudtuk meg Mizera Tamástól, az Eszterházy Károly Egyetem Doktorandusz Önkormányzatának elnökétől. A találkozó szombat délutáni ünnepélyes megnyitóján köszöntők és előadások hangoztak el, majd vasárnap délelőtt megkezdődtek a szakmai fórumok.

Szakmai foglalkozás a diákhotel udvarán Fotó: Czímer Tamás

A háromnapos összejövetelen csaknem százhúsz PhD. hallgató vett részt – közölte a szervező. – A jelentkezők csaknem fele elsőéves volt, rájuk kiemelten számítottunk, mert több olyan programot is szerveztünk, amelyek elsősorban nekik nyújtottak segítséget. Kaptak publikációs tanácsokat, de külföldi ösztöndíjlehetőségek, tudományos pályázatok és a karriertervezés is szerepeltek az előadások között. A doktori képzés reformjáról és az aktuális kérdésekről is részletesen tájékozódhattak a doktoranduszok – ismertette Mizera Tamás.

A rendezvényen emellett játékos és szórakoztató feladatokból sem volt hiány, vasárnap közösen főztek a leendő doktorok a diákhotel udvarán, ahol a szabadtéri előadásokat is tartották, majd játékos sport- és ügyességi feladatokat követően délután népzenei táncház és borkóstoló zárta a napot.

H. É.

Címkék#gyöngyös
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában