eger

2017.08.30. 06:44

Hegyekben a tankönyvek: elkezdték az osztást

A legtöbb általános és középfokú oktatási intézményben már a tanévkezdést megelőzően is nagy a sürgés-­forgás, így az ­Eszterházy Károly­ Egyetem Gyakorlóiskolájában is, ahol augusztus 24-től osztják a tankönyveket.

J. H.

A kiadványokért hétfő reggel is sorban álltak a Barkóczy úton és a Bartók téren található épületekben.

Párkányi István, a gyakorlóiskola oktatója, tankönyvfelelős elmondta, összesen 10 570 tankönyvet rendeltek meg, s osztanak ki a tanévkezdés előtt, pótrendelésre ­szeptember közepéig lesz lehetőség. Érdeklődésünkre azt is elárulta, az, hogy az idei évtől 1–9. évfolyamig ingyenesek a tankönyvek, igényelt némi átszervezést a munkában a korábbiakhoz képest.

A legtöbb helyen már javában tart a tankönyvcsomagok kiosztása Fotó: Berán Dániel

– Az első és a második évfolyam megtarthatja a tankönyveit, de 3–9. évfolyamig vissza kell juttatniuk a köteteket a tanév végén, a munkafüzetek kivételével, s erre ilyenkor fel kell hívnunk a szülők figyelmét – jegyezte meg. Hozzátette, azok, akiknek vissza kell juttatniuk a könyveket, csak ceruzával emelhetnek ki benne részeket, ám ez elenyésző probléma ahhoz képest, hogy a csomagokat ezek az évfolyamok térítésmentesen kapják.

Gyetvai Dórával és édesanyjával a Bartók téri épületben beszélgettünk. Dóra az ötödik osztályt kezdi idén, s nem titkolta, nagyon kíváncsi új tankönyveire. Édesanyja már tudta: ezeket az év végén vissza kell adniuk, ezért átlátszó borítókat tesznek majd rájuk.

A 10–11–12. évfolyamokon kezdőknek, azok kivételével, akik kedvezményre jogosultak, fizetniük kell a tankönyveikért. A legdrágább a 10. évfolyam csomagja, ez a nyelvi könyvek függvényében átlagosan tizenkétezer forint.

J. H.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában