SZIHALOM

2017.08.31. 11:46

Joó Csaba lett Szihalom díszpolgára

Az idén dr. Joó Csaba alpolgármester, a tájház, a benne lévő helytörténeti gyűjtemény létrehozója, tulajdonosa, a ­Tobán Hagyományőrző Népművészeti Egyesület elnöke vehette át az elismerést.

J. H.

A szakadó eső ellenére benépesült a Kemencés udvar Szent István napján: ­civil szervezetek tagjai sütöttek, főztek. A délutáni szabadtéri mise idejére kitisztult az idő. Az új kenyér megáldását dr. Medvegy János apát celebrálta.

– A kenyérosztást követően Jászszentandrás amatőr művészeti csoportjától hallhattuk az „István, a király” legnépszerűbb dalait – számolt be ­Bóta ­József Sándor polgármester, hozzátéve: a Szihalom Község Díszpolgára címet már harmadjára ítélte oda az önkormányzat.

– Az idén dr. Joó Csaba alpolgármester, a tájház, a benne lévő helytörténeti gyűjtemény létrehozója, tulajdonosa, a ­Tobán Hagyományőrző Népművészeti Egyesület elnöke vehette át az elismerést. Ő a helyi és kistérségi civil közélet meghatározó szereplője. Az általa alapított néptánccsoport a határon túl is számos sikert aratott. Nevéhez fűződik a Szihalmi Hagyományőrző lakodalom koreográfiájának kidolgozása, mely tizenkettedik éve sok látogatót vonzó turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát – modta Bóta József Sándor.

Szihalom díszpolgára idén dr. Joó Csaba alpolgármester Fotó: Berán Dániel

Szihalom Községért érdemérmet vehetett át Antal Emil, az önkéntes tűzoltó-egyesület parancsnoka és Tóth Barnabás, a polgárőr-egyesület elnöke. Szihalom Község Kultúrájáért érdemérmet kapott Kovács Henrik,­ a Szihalmi Fúvósok karnagya és Józsáné Debreceni Edit, a Szihalom Községért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Polgármesteri dicséretben és pénzjutalomban részesült Molnár Csilla, aki énekével a helyi rendezvények aktív közreműködője és Vincze László, aki az idén huszadik évébe lépő Szihalmi Fúvósok ma is aktív, alapító tagja.

J. H.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában