markaz

2017.08.02. 16:27

Új körzeti orvos rendel a faluban

Három éve betöltetlen Markazon a körzeti ­orvosi praxis. Azóta a rendelő feletti orvosi lakás is üresen áll.

H. É.

Amióta a falu doktornője, dr. Tábi Mária nyugdíjba ment, azóta a környező helységek háziorvosai helyettesítéssel látták el a markazi betegeket. Ám augusztustól dr. Csernyánszki Matild gyöngyösi orvos veszi át a praxist, egye­lőre nem teljes munkaidőben. A gyöngyösi körzete mellett látja el a markazit is, így még nem veszi igénybe az orvosi lakást.

Potoczki László polgármester lapunknak elmondta, a rendelő feletti orvosi lakás azóta áll üresen, amióta az előző­ gyógyító nyugállományba vonult és el is költözött Markazról. Megtudtuk: az önkormányzat az 1980-as évek közepén épült épületcsoport felújítására tavaly pályázatot adott be.

– Csaknem nyolcvanmillió­ forint értékben pályáztunk az orvosi rendelő és az orvosi lakás felújítására – tudatta­ a polgár­mester –, aminek ­része a fogorvosi rendelő és a védőnői szolgálat helyisége is. E pályá­zatban nemcsak az épület korszerűsítését terveztük, hanem a rendelők eszközpark­jainak a megújítását, bővítését is. A fogorvoshoz tizenegy, az orvosi rendelőhöz hatvanöt új eszközt szeretnénk beszerezni, de a védőnő is több tucat új és korszerű eszközt kapna.

A község vezetője azt is ­elárulta, az elavult számítógépeket is kicserélnék a gyorsabb és hatékonyabb munka érdekében. Az önkormányzat bízik abban, hogy a pályázatukat siker koronázza, a betöltött praxishoz megújult lakrész is tartozhat majd.

H. É.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában