Balaton, Bátor

2017.08.04. 17:21

Felújítják a bátori és a balatoni templomot

Két templom is szebb külsőt kap.

T. B.

Két templomot is felújítanak a közeljövőben a Bélapátfalvi Járásban, az Európai Unió támogatásnak köszönhetően. Mindkét községben régóta tervezték már az épületek felújítását, sőt, még több településen lenne igény rá. Balaton község római katolikus ­plébániája negyvenkétmillió, Bátor római katolikus egyházközsége pedig harmincöt és fél millió forintot nyert a község szakrális épületeinek külső rekonstrukciójára a Vidékfejlesztési Program A vidéki térségek kis méretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére címet viselő kiírásában.

A bátori beruházás összköltsége a pályázati tájékoztató honlap tanúsága szerint eléri a negyvennyolcmillió forintot, ebből a plébániatemplom külső homlokzatát és a tetőszerkezetet újítják föl. A balatoni templom külső vakolása, tetőszerkezetének felújítása, a csapadékvíz elvezetése, a templom környezetének szépítése, illetve az épület fűtésének korszerűsítése több mint ötvenhárommillió forintba kerül. A beruházásokhoz az önerőt az Egri főegyházmegye biztosítja.

T. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában