Tarnalelesz

2017.08.30. 17:42

Megmarad-e a helyiek bankja?

Az előzetes hírekkel ellentétben marad helyben elérhető pénzügyi szolgáltatás Tarnaleleszen – ez derült ki a mai egyeztetésen, amelyen részt vettek Tarnalelesz, Novaj, Egercsehi, Nagyvisnyó, illetve Balaton önkormányzatainak képviselői is.

B. K.

Kovács Béla polgármestertől annyit tudtunk meg, közeledtek az álláspontok, a tárgyalássorozat pedig a jövő héten folytatódik. Az már bizonyos, hogy az ATM-et nem viszik el a faluból. Horváth László, országgyűlési képviselő annyit közölt lapunkkal, hogy egy-két héten belül azt is bejelentik, milyen megoldást kínálnak a lakosságnak.

Néhány hete számoltunk be arról, hogy szeptember 19-én kilenc megyénkbeli településen – Egercsehi, Egerbocs, Egerbakta, Tarnalelesz, Balaton, Bekölce, Mikófalva, Nagyvisnyó és Novaj – kerülhet lakat a Korona Takarék helyi fiókjaira. A hírt nagy felháborodás követte mind az önkormányzatok, mind a lakosság körében. Tarnalelesz polgármestere Horváth László országgyűlési képviselő segítségét kérte érdekeik érvényesítésében.

A felek ma ültek tárgyalóasztalhoz és hosszas vita után annyi körvonalazódott, hogy közeledtek az álláspontok és részmegoldások is születtek. Annyi bizonyos, hogy Tarnaleleszen nem szerelik le az ATM-et és arra is megoldást keresnek, hogy a lakosság helyben vehesse igénybe a pénzügyi szolgáltatásokat.

A lelesziek érvei nyomósak. Ebben a pénzintézetben vezette a tarnaleleszi, a szentdomonkosi és a fedémesi önkormányzat a számláját, de zömmel itt intézték pénzügyeiket a helyben és a környékbeli településeken élők is, de Egercsehiből és Szúcsról is többnyire idejárnak az emberek.

B. K.

Címkék#Tarnalelesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában