erk

2017.08.18. 17:04

Nagy Zoltán nevét viseli ezentúl az iskola

Szabó Zsolt: célunk, hogy Erken további fejlesztések valósuljanak meg.

SZ. E.

Nagy ünnep volt a pénteki a dél-hevesi falu életében, hisz’ régóta dédelgetett álmuk válhatott valóra. Kiemelt kormányzati segítséggel elkészült és átadhatták az új iskolaépületet, amelyben négy, 52 négyzetméteres tanterem készült, nevelőszobával és kiszolgáló helyiségekkel; a 18-szor 30 méteres küzdőterű tornatermet, valamint a felújított önkormányzati konyhát. A kisiskolát az alsósok használják, a tornacsarnok a környék legnagyobbja, s a jövőben azt a lakosság is használhatja közösségi célokra. Pető László polgármester úgy fogalmazott: mertek nagyot álmodni, és már elhiszik, hogy meg is valósulhat.

– Óriási eredmény ez, hisz’ ekkora beruházás az elmúlt évszázad ’20-as, ’30-as éveiben történt utoljára Erken – mondta.

A faluvezető köszöntőjében részletezte, mennyi segítséget és támogatást kaptak, hogy 400 millió forintos beruházás megvalósulhasson: így például az Egri Tankerülettől, valamint Szabó Zsolttól, a térség országgyűlési képviselőjétől is. Az államtitkárnak ezért az Erk Községért Kitüntető Díjat adományozták.

Diákok ünnepeltek pénteken Erken Fotó: Berán Dániel

– Méltó épületben, méltó embereknek, és méltó településen adunk most át valamit – mondta Szabó Zsolt az új tornacsarnokban tartott avatón.

– Egy község akkor fejlődik, ha ott béke és nyugalom van, valamint tenni akarás. Erk ilyen, és a célunk, hogy tovább fejlesszük. Ennek következő lépcsőfoka az önkormányzat épületének felújítása lesz – tudatta az államtitkár.

A létesítményeket Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára adta át. Elmondta, ötven hazai településen zajlik még hasonló fejlesztés, mint Erken. A kormánynak kiemelten fontos, hogy a fiatalok korszerű intézményekben tanulhassanak, és több lehetőségük legyen a rendszeres sportolásra. Ezután Szőke József esperes szimbolikusan felszentelte az épületet, majd Meleghegyi Béla alpolgármester vette át a szót, aki bejelentette: az iskola ezentúl Nagy Zoltán egykori intézmény-igazgató nevét viseli, aki a falu első díszpolgára is volt.

– Gondoskodunk róla, hogy emléke ne halványuljon – emelte ki Meleghegyi Béla, aki tudatta: a kántortanító három évtizeden keresztül tevékenykedett a településen. Az ünnepségen Nagy Zoltán lányai, Bercze Lajosné és Bubnóné Nagy Piroska is részt vettek. Az átadást a helyi iskolások műsorai színesítették.

 

Sz. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában