vélemény

2017.09.01. 19:03

A vidék bankjai

A pénzügyi szektor szigorú. Kiadást és bevételt néz.

Barta Katalin

Ott, ahol nagy a szegénység, minden szolgáltatást nagyon megbecsülnek az emberek. Szeretik és tiszteletben tartják a gyermekeiket nevelő pedagógusokat, ragaszkodnak a háziorvosukhoz, és hálásak azért is, ha a pénzügyeiket helyben intézhetik. Legyen szó arról, hogy egy közeli ATM-ből vegyék fel soványka fizetésüket.

Az elmúlt években sorra zártak be megyénkben a takarékszövetkezeti fiókok. Ezt a magunk módján lapunkban is elsirattuk helyszíni riportokkal, információkkal. Most, hogy újabb kilenc fiók került veszélybe, és akadnak emberek, akik ezt nem hajlandók tétlenül, ölbe tett kézzel végignézni, örülünk annak, hogy végre egységesen lépnek fel az önkormányzatok a lakosaik érdekében. Nem kívánnak ahhoz asszisztálni, hogy tovább gyérüljenek a helyben elérhető szolgáltatások. Tárgyalásokat kezdeményeznek, érvelnek, minden eszközt igénybe vesznek, hogy mentsék, ami menthető. Örülünk annak is, hogy a térség országgyűlési képviselője is részt vesz az egyeztetéseken, s igyekszik a maga módján segíteni, hogy kompromisszumok szülessenek.

A pénzügyi szektor szigorú. Kiadást és bevételt néz. Ha a kiadások meghaladják a bevételi oldalt, akkor átszerveznek, költséghatékonyabbá teszik a rendszert, azaz itt-ott lehúzzák a rolót.

A kis pénzecskéjén tengődő ember e számításban nem szempont. De csak addig, amíg eltűri ezt a helyzetet.

Barta Katalin

Címkék#Vélemény
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában