Gyöngyös

2017.09.03. 07:53

Átadták, s rögvest fel is avatták a tanuszodát

Szeptembertől újra használható a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola medencéje.

H. É.

Úszóbemutatóval avatták fel a diákok a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola elkészült tanuszodáját az első iskolai napon. Az ünnepélyes megnyitón Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ tankerületi igazgatója felidézte, az uszoda 2015 decemberében zárt be.

– A homokszűrő tartályt – amelynek meghibásodása ­miatt az uszoda működése leállt – kicserélték, illetve a gépészeti rendszert is felújították, újrafugázták a medencét és a lelátóra is új műanyag székek kerültek – sorolta a felújítás részleteit az igazgató.

Hozzátette: az iskola fennállásának harmincötödik évfordulójára – amely épp szeptember­ elseje – megújult úszómedencét kaptak a ­tanulók. A 10×25 méteres medence, öt pályára osztható és nemcsak a diákok, hanem a lakosság számára is elérhető lesz a jövőben, hiszen délutánonként, esténként, aki szeretné, igénybe veheti ezt a lehetőséget – tudatta Horváth Márta.

A diákok birtokba vették a létesítményt Fotó: Czímer Tamás

– A beruházás csaknem harmincegymillió forintból valósult meg és a jövőben a most még kézi vegyszeradagolót is automatikusra cserélik, így lesz teljes a fejlesztés és modern uszodája az intézménynek – közölte a tankerületi vezető.

Az iskola igazgatója, Vinczéné Mádi Magdolna köszöntőjében elmondta, mintegy hétszázötven gyermek veheti birtokba ismét a tanuszodát, és a hozzá tartozó felújított két öltözőt és a vizesblokkokat is, hisz nemcsak az intézményben tanulók­, hanem más iskolák tanulói is használhatják a mindennapos testnevelési órák keretein belül.

A megyében több – a napokban átadott – fejlesztést is a hatvani tankerület finanszírozott. A gyöngyöshalászi Széchényi István Általános Iskola vizesblokkjának felújítása ötvenszázalékos önkormányzati hozzájárulással csaknem 12 millió forintba került. Recsken a Jámbor Vilmos Általános Iskola öltözői vizesblokk komplett felújítására mintegy ötmillió forintot fordítottak. A csányi Szent György Általános Iskola megsüllyedt főfalának megerősítése és helyreállítása, illetve a tantermi és folyosói burkolatok cseréje is a tankerület költségvetéséből valósult meg, nyolcmillió forintból – tudatta a ­tankerületi vezető.

H. É.

Címkék#gyöngyös
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában