parád, pétervására, recsk

2017.09.07. 14:32

Mintaiskolává válhat a parádi és a péterkei

Jó hír bejelentésével kezdődött az idei tanév több településen is a térségben. Pétervásárán, Parádon és Recsken is megújuló, megszépülő iskolákról szóltak az ünnepi beszédek.

Barta Katalin

Parádon a Fáy András általános iskolában az idén 237 diák örülhetett a tanévnyitón bejelentett remek hírnek Fotó: Gál Gábor

Három településen is örömhírrel szolgáltak az illetékesek az idei tanév kezdetén. Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskola infrastruktúrájának fejlesztésére 574 millió 638 ezer 821 forint jut a közeljövőben – jelentette be a tanévnyitó ünnepségen Horváth Márta, a Hatvani Tankerület igazgatója. A bővítésnek köszönhetően új tantermek, melegítőkonyha és közlekedő létesül. Akadálymentessé ­válik az épület, felújítják az elektromos hálózatot. A természettudományos labort és a szertárt átépítik és korszerűsítik. Új bejárati portál épül, és megoldják a fűtési rendszer korszerűsítését is. Valamennyi vizesblokkot felújítják, a tantermek és folyosók új burkolatot kapnak, a nyílászárókat is korszerűbbre cserélik. A sportudvaron rekortán burkolatot fektetnek le, az iskolaudvaron a zöldterület fejlesztésének köszönhetően parkos, pihenőhelyekkel és kerékpártárolóval ellátott környezet fogadja majd az érkezőket.

Braun Péter, az intézmény igazgatója úgy fogalmazott, hogy ez a bejelentés mérföldkő az iskola életében, ami azt jelzi, az itt tanuló diákok minden lehetőséget megkapnak, hogy európai színvonalú oktatásban részesüljenek.

Parádon a Fáy András általános iskolában az idén 237 diák örülhetett a tanévnyitón bejelentett remek hírnek Fotó: Gál Gábor

Parádon a Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában több mint 429 millió forintot fordíthatnak az intézmény ­fejlesztésére. Szalay­ Gáborné igazgató elmondta, ez a nyertes pályázat megerősítést, elismerést jelent a kollektíva számára. A jövőben az épület hőszigetelésével és a nyílászárók cseréjével jelentős energiamegtakarítás várható. A lapostető felújítása, a vízszigetelés, a csapadékvíz-elvezetés a beázások megszüntetését szolgálja. Megújulhat a tormatermi sportpadló, az oldalfala és a mennyezete új festést kap. Megújul az elektromos hálózat, a fűtési és villámvédelmi rendszer is. Emeletráépítéssel új természettudományos szaktantermeket, ­hangszigetelt zenetermet alakítanak ki. A tetőn ugyanakkor napelem szolgálja majd a környezettudatos energiatermelést.

Recsken a Jámbor Vilmos Általános Iskolában közel ötmillió­ forintot költöttek az intézmény korszerűsítésére a nyár folyamán.

A tornateremről nem mondtak le

Pétervásárán az örömbe némi üröm is vegyült. Tavasszal még abban bíztak, hogy a felújítás keretében ­valóra válhat a helyiek régi álma, az új tornaterem építése is. Erre évek óta pályáznak, hiszen a jelenleg használt tornacsarnok nem felel meg a célnak. Sajnos a pályázati feltételek módosultak, így e ­létesítményre a most meghirdetett forrásból nem jut. Ám nem mondtak le róla. Továbbra is ­keresik a forrásokat. A tanuszoda viszont megépülhet. A terület tulajdonviszonyainak rendezése most zajlik.

Barta Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában