parád

2017.09.23. 13:46

Sokat tennének községük kincseiért

Tegyünk Parád Kincseiért néven idén nyáron hét alapító taggal alakult a településen egy informális közösség, amely nem kis célt tűzött zászlajára.

B. K.

Szeretnének összefogni­ annak érdekében, hogy a lakosság jobban kötődjön Parádhoz, s erősödjön a lokálpatrióta tudatosság, javuljon a közösség aktivitásának növelésével a helyben élők életminősége.

A közösség megálmodójától, Béres Magditól megtudtuk, hogy a település épített és természeti környezetének védelme, tárgyi és szellemi kultúrájának megismertetése, vonzóbbá tétele is a terveik között szerepel. Vállalkoznak kulturális, idegenforgalmi és sportrendezvények szervezésére, lebonyolítására, s összefognának a környékbeli falvak idegenforgalmi, kulturális és ­civil szervezeteivel.

A Parádon élőkkel készített interjúk alapján az derült ki, hogy a legtöbben a természeti adottságok nem megfelelő kihasználását tartják a legnagyobb problémának. Épp ezért a közösség az Ilona-völgyben tervezi első akcióit. Várják azon önkéntesek csatlako­zását, akik a völgy csinosításában szívesen vennének részt.

B. K.

Címkék#Parád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában