szihalom

2017.09.27. 19:06

Ünnepelnek a hétvégén a Szihalmi Fúvósok

Két évtizedes múltra tekintenek vissza.

J. H.

A Szihalmi Fúvósok csapata két évtizedes múltra tekint vissza. Gulyás ­László vezetésével, a helyi zeneis­kola kamaracsoportjainak összevonásával alakult meg még 1997-ben.

Az együttes létszáma az évek során folyamatosan bővült, a felnőtt fiatalok rendre visszajárnak a próbákra, a szereplésekre – emlékezett vissza Koós­ Jánosné Ilka, a Szihalmi Fúvós és Majorett Kulturális Egyesület elnöke. A beszélgetés apropója, hogy az egyesület szombaton az általános iskola udvarán ünnepli fennállása 20. évfordulóját.

Koós Jánosné Ilka elárulta, ma hetvenen tagjai az egyesületnek, amely létrejötte óta a helyi­ civil közösség reprezentatív szervezete.

– Fontosnak tartjuk, hogy a hátrányos kistérségben működő civil egyesület életében való részvétel, a zene és a ritmus segítségével megfelelő alternatívát jelentsen a fiatalok számára – hangsúlyozta az elnök. – Az elmúlt húsz évben közel ötszáz alkalommal színesítették a települések különféle rendezvényeit.

J. H.

Címkék#Szihalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában