SZIHALOM

2017.10.05. 11:46

Az élet drámai, de nem kell, hogy tragédia legyen

Szinte mozdulni sem lehetett szombat délelőtt a helyi Magyar-Tár-Házban a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület egészségnapján. Egészségügyi állapotfelmérés, szűrővizsgálatok, egészségtudatosságot hirdető és tanácsadó standok is várták a látogatókat.

Juhász Henrietta

A köszöntőket követően beszélgettünk ­Galyasné Dósa Katalinnal, a Kis Bocs elnökével. ­Elmondta: ­komplex programmal készültek. Az egészségnapot már tizenegyedik éve szervezik meg és minden ősszel törekszenekek arra, hogy legyenek új elemek is minden alkalommal.

– Tudunk még újdonságokat nyújtani. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egy olyan előadót sikerült meghívnunk, mint Pál Feri atya. Különösen hálásak vagyunk neki, mert előadásával rávilágított, nemcsak a test egészsége fontos, hanem a léleké is – hangsúlyozta az egyesület elnöke.

Megtudhattuk tőle, hogy a Tár-Ház udvarán civil szervezetek munkatársai foglalkoztak a gyerekekkel, bent pedig vitaminkonyhák, az egészségtudatosság jegyében táplálék kiegészítő termékek is megtalálhatóak voltak a rendezvény standjain. Szakavatott segítők várták az érdeklődőket.

– Ez az összefogás a mai világban példaértékű lehet mások számára is – tette hozzá. A meghívott előadó, Pál ­Feri atya a lélek egyensúlyáról, egészségéről mesélt a vendégeknek életből vett példáival tűzdelve. Szuggesztív előadásával nem egyszer meg is nevettette a szép számú közönséget.

– Az élet mélységeiről és magasságairól sokszor megfeledkezünk, ezért egyszer csak szűkös lesz számunkra az élet – jegyezte meg az atya, akinek az volt a célja, hogy életünk meghatározó problémáit megfoghatóvá tegye a hallgatóság számára.

Az atya tanácsai

Nem az a fontos, hogy miben, hanem hogy hogyan hiszünk – ezek is Pál Feri atya Szihalmon is elhangzott gondolatai, aki szerint a hit erőssége összefügg az életminőséggel. Úgy fogalmazott, az élet drámai, de nem kell, hogy tragédia legyen.

– A lelkierő, a spiritualitás segít, hogy ne vesszünk bele az élet nehézségeibe – adta tanácsul hallgatóságának. Szemléletes példákon keresztül mutatta be, hogy milyen rövid idő elég ahhoz, hogy életünk alapvető feltételét: a biztonságos kötődést megkérdőjelezzük és elveszítsük a bizalmat­.

Juhász Henrietta

Címkék#Szihalom

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában