kál

2017.10.20. 17:17

Bebizonyították, hogy a diktatúrának nincs létjogosultsága országunkban

Több településen, így Kálban is pénteken emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatairól.

J. H.

A szentmisét követően a Fő téren a Turul emlékmű mellett felállított színpadon a helyi Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola diákjai adtak elő egy a kort megidéző darabot az ünnepség kezdéseként.

Dr. Balogh Csaba, közigazgatási államtitkár is köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta: az 1956-os forradalom történelmünk nagy jelentőségű eseménye.

– Sokszor küzdöttünk már szabadságunkért – hangsúlyozta, majd hozzátette: az 56-os hősök is azért harcoltak, hogy bebizonyítsák, a diktatúrának nincs létjogosultsága Magyarországon – tették mindezt hatalmas nemzeti összefogással.

Az iskolások a kort megidéző darabot adtak elő az ünnepség kezdéseként Fotó: Berán Dániel

– A mai, szabad ország itt gyökerezik és ebből táplálkozik – mondta el dr. Balogh Csaba. Felhívta a figyelmet azokra az emberekre is, akik ugyan elhagyták akkoriban az országot, de hazájuktól távol sem szűntek meg magyaroknak lenni.

Országunkat az államtitkár biztos és biztonságos szigetként jellemezte. A megemlékezést az emlékmű megkoszorúzásával zárták.

J. H.

Címkék#Kál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában