tenk

2017.10.02. 11:58

Korszerűbb lesz majd a községháza a településen

Megszépül, s energetikai­lag is megújul a községháza, melyet egy pozitívan elbírált vidékfejlesztési pályázat tesz lehetővé.

Berecz R.

Szopkó Tamás polgármester kifejtette, már hét éve szerette volna, ha ilyen beruházásra sor kerül. A negyvennégymillió forintos pályázat a településképet meghatározó épületek fejlesztésére irányul, s még idén elkezdik a munkálatokat. Szükségessé vált a renoválás, mivel a tetőszerkezet elavult, s a beázások már gondot okoztak. Így lecserélik a meglévő palákat, s cseréphéjazatot is kap az épület.Az energetikai megújulást is fontosnak tartja a vezető.

Szopkó Tamás, a község polgármestere Fotó: Berán Dániel

Napelemeket szerelnek fel a tetőre, s emiatt is fontos, hogy a szerkezete elég erős legyen ahhoz, hogy a modulokat megtartsa. Nyílászárókat is cserélnek, hőszigetelést is kap a községháza homlokzata, s hőszivattyús fűtést terveznek. Az újítások jelentős energiamegtakarítást jelentenek majd.Szopkó Tamás hangsúlyozta, a napelemek működéséhez fontos, hogy ne legyenek árnyékolva, éppen ezért azokat az épület délnyugati oldalára helyezik majd el. Ezzel pedig megóvják a mellette álló, nagyjából százötven-kétszáz éves tölgyfákat is.

Elmondta még, benyújtották az óvoda fejlesztésére irányuló pályázatukat, pozitív elbírálás esetén kibővítik az épületet, s így, az igényekhez igazodva, több gyermeket tudnak majd elhelyezni benne.

Berecz R.

Címkék#Tenk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában