Parád, Miskolc

2017.10.12. 11:23

Közösen kutatnak a betegekért

A ­Miskolci Egyetem Egészségügyi ­Karán tanuló egészségturizmus-szervező és gyógytornász hallgatók gyakorlati képzésének a Parádfürdői ­Állami Kórház ad terepet.

B. K.

Az egyetem célja, hogy így még inkább gyakorlatorientált ismereteket tudjon az egészségügyi kar a hallgatóinak nyújtani.

Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásán dr. Rabóczki Anita, a parádi kórház főigazgatója ­elmondta: Parád több mint 250 éve része a magyar fürdőkultúrának. A jellegzetes illatú és ízű vasas-timsós parádi vizet évszázadok óta használják nőgyógyászati, bőr- és mozgásszervi betegségek gyógyítására külsőleg, s ivókúra formájában. A hazai termálvízkincs – köztük a parádi – egészségügyi hasznosítása nagy lehetőség a betegségek megelőzésében, gyógyításában, a rehabilitációban.

Dr. Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes ­hangsúlyozta: a cél a gyógyító-, az oktató- és a kutatómunka egybevetése. A gyógyvizek hasznosításának a természet- és környezetvédelmi, s ­fenntarthatósági kérdései is megjelennek, ­azaz az orvosi és természettudományos kutatások eredményeit együtt integrálják majd.

Az együttműködést a kórház nevében dr. Rabóczki ­Anita főigazgató főorvos, az egyetemtől prof. dr. Torma András rektor nevében dr. Jakab Nóra, dr. Kiss-Tóth Emőke, az Egészségügyi Kar dékánja és prof. dr. Szűcs Péter, a Műszaki Földtudományi Kar dékánja írta alá.

B. K.

Címkék#Parád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában