Parád

2017.10.02. 08:52

Négyszáz adag ebéd készül a megújult konyhában

A településen idén tavasszal kapták a jó hírt, hogy 37 millió forintos pályázati segítséggel korszerűsíthetik az ­óvoda konyháját, amelyben ­naponta négyszáz adag készül a közétkeztetésben részt vevő gyermekeknek, időseknek.

B. K.

A létesítmény ünnepélyes avatóján jelen volt Horváth László honatya is, aki örömét fejezte ki, hogy a térségben egyre több hasonló helyiség újult meg és újul meg a jövőben, hazai támogatással.

Minden igénynek megfelel a megújult konyha Fotó: Gál Gábor

Mudriczki József polgármestertől megtudtuk, a próbaüzem már szeptember eleje óta folyik, és szerencsére minden készülék, berendezés jól vizsgázott. A harmincötmillió forintos kormányzati támogatást az önkormányzat közel kétmillió forinttal egészítette ki, hogy igazán XXI. századi konyha szolgálja a helyieket.

Tarnaleleszen ­negyvenmillió forintot nyertek az önkormányzat tulajdonában lévő, a helyi étterem épületében található konyha fejlesztésére. A korszerűsítés után a konyhán itt szintén négyszáz adag ételt készíthetnek el. Új szellőztetőrendszert alakítanak ki, felújítják a burkolatokat, a gépészeti és villamos hálózatot, új és korszerű konyhai eszközöket szereznek be.

B. K

Címkék#Parád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában