bükkszenterzsébet

2017.10.19. 17:11

Ötven év után: nosztalgiáztak és mulattak

Az ötven évvel ezelőtti diákemlékeik felidézésével nosztalgiáztak az egykori tarnaleleszi általános iskola végzős diákjai október 14-én a helyi művelődési házban.

B. K.

SAMSUNG

A találkozón Ipacs Margit és Kovács Irén (Ili) egykori diákok vették át az egészségi és más okból megjelenni nem tudó osztályfőnökök szerepét. Garamszegi Mária és a már elhunyt Vas István tanárok munkáját meleg szavakkal méltatták, majd köszöntötték az 1967-ben végzett diákokat.

Megemlékeztek azokról is, akik már nem lehettek az ünneplők között. Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című művéből idéztek néhány alkalomhoz illő sort. Az egykor 62 tagú A és B osztály tanulói közül tizenöten már nem lehettek jelen az osztálytalálkozón.

Fél évszázad után idézhették fel a múltat Fotó: beküldött

Ezután beszámoltak életútjaikról, nagybetűs éveikről, a családról és az unokákról. A vacsora után a táncos mulatsághoz Pusoma Ernő szolgáltatta az alkalomhoz illő zenét. A résztvevők külön köszönetet mondtak azon szervezőknek, akik időt és fáradságot nem kímélve létrehozták az eseményt.

B. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában