Mátraderecske

2017.11.28. 10:01

Kedd délután eldől: miből melegedhetnek

Rendkívüli szociális ülésen határoz a mátraderecskei önkormányzat arról, miként lehetne segíteni a rászoruló lakosságot a téli hónapokban.

B. K.

Önhibáján kívül nem sikerült a helyi önkormányzatnak időben eljuttatni a szociális tűzifaigénylést a ­Belügyminisztériumba, így kedden délután rendkívüli szociális ülésen határoznak arról, miként lehetne segíteni a rászoruló lakosságot a téli hónapokban. Forgó Gábor polgármestertől megtudtuk, egy számítógépes probléma miatt csúsztak le a beadási határidőről, így az igényelt tűzifát nem tudják a szokott módon biztosítani.

Az elmúlt hetekben számos erdészetnél, kereskedésben érdeklődött, miként lehetne a szükséges famennyiséget beszerezni, ám nem járt sikerrel. Most arról tanácskoznak, hogy a költségvetésben erre a célra fordítható 1 millió 800 ezer forintot miként lehet igazságosan szétosztani az igénylők között.

Több megoldás is körvonalazódik. Még tárgyalásokat folytatnak a Mátrafüredi Erdészettel, de ha ott sem sikerül egyezségre jutni, a legvégső esetben az igénylők között arányosan osztják szét készpénzben a keretösszeget. A számítások szerint a községben 300–350 igénylő várja a segítséget a téli fűtéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában