kömlő

2017.11.13. 11:40

Kömlő polgármestere: a semmit „fújták fel”

Turó Tamással, Kömlő polgármesterével beszélgettünk, milyen most a közhangulat a településen.

Berecz R.

Túró Tamás

– Egy hét telt el azóta, hogy a kömlői híreszteléseket országos médiumok is „felkapták”. Milyen most a közhangulat a településen?

– Sajnos elég rossz színben tüntette fel a média az esetet, s ezt a fajta hozzá­állást elítélem, mert a semmit „fújták fel”, hiszen például senki sem esett pánikba nálunk. Ezért a lakókat is rosszul érintette, hogy ilyen hírek jelentek meg, mert országos viszonylatban is kiemel­kedő teljesítményt nyújtunk a fejlődésben. Nagyon rossz­indulatú hozzá­szólásokat írtak a cikkek alá az emberek, pedig nem is ismernek minket. Mi eddig is csendben, békességben éltünk, s most sincs ez másként.

– Mit gondol, miért kaphatott ekkora médianyilvánosságot a kömlői eset?

– A választások közeled­tével igen fontos téma lett a bevándorlás kérdése, politikai hozzáállástól függetlenül. Mindenkinek van róla véle­ménye, s ehhez az országos média hozzájárul. Felnagyították az esetet, hogy sokakat érdekeljen. Sokat dolgozunk, de ez mégsem hír.

– Mivel foglalkoznak most, mik a tervei a közeljövőben?

– Dolgos év áll mögöttünk, sok mindent elértünk már, de van még tennivalónk. Az utak, utcák felújítását még idén befejezzük, de tavasszal folytatjuk a munkát. Szeretném, ha megtörténne a szennyvízhálózat kiépítése, ezen kívül lehetőség van támogatások igénylésére, például szociális bérlakások építéséhez, valamint egyebek között a képzőhelyként is funkcionáló Csillagház kialakítására. Nem állunk meg, folytatjuk a munkát.

Turó Tamás Fotó: Berán Dániel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában