kömlő

2017.11.02. 14:40

Migránsoknak hitték őket, de nem azok – Utánajártak a híreszteléseknek Kömlőn

A mindenszentekre érkezőket, illetve egy helyi lakost is bevándorlónak véltek a helyiek Kömlőn.

Berecz R.

Számtalan bejelentés érkezett a település polgármesteréhez a napokban, hogy helyi lakosok illegális bevándorlókat véltek felfedezni a falu több pontján is. Az esetről egy " target="_blank" rel="noopener">Facebook bejegyzést is közzétettek a kömlői önkormányzat oldalán a lakosok megnyugtatása érdekében. Utánajártunk és megtudtuk, félreértések sorozata vezetett idáig, s minél több emberhez jutott el a hír, az annál színesebb lett.

A település polgármestere a rendőrséggel együtt járt utána a híreszteléseknek. Mint utóbb kiderült, valószínűleg a migrációról szóló hírekben látottak, hallottak válthatták ki e reakciókat. Az esti órákban ugyanis a mindenszentek alkalmából a faluba látogatókat vélték bevándorlóknak, sőt, egy esetben még egy helyi lakost is. Később aztán egy nem messze kigyulladt tarlóról is úgy gondolták, migránsok okozták.

A közösségi oldalon tett bejegyzésben mindenkit szeretnének megnyugtatni, aggodalomra nincs ok, az elterjedt információk nem valósak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában