Mátraderecske

2017.11.30. 11:37

Nem bízzák külső vállalkozóra a hóeltakarítást

Mátraderecskén is kifehéredett a táj, így már el is kezdték takarítani az utakat.

B. K.

Már munkában a gépek Beküldött fotó

Mindenképp megoldást kell találni a településen arra, hogy miként lehetne nagyobb mennyiségű tüzelőt betermelni a téli hónapokra. A településen működő szociális szövetkezetben egyelőre három ember kizárólag a környékről begyűjtött gallyak aprítékolással foglalkozik, ám az általuk feldolgozott mennyiség csupán az intézmények fűtésére elegendő, a lakosságnak ebből a készletből nem jut. Forgó Gábor polgármester elmondta, szerencsés lenne egy speciális darálót is vásárolni, amelynek segítségével brikettálni tudnák a tüzelőt. A jelenlegi országos fahiány világossá tette, hogy időben kell beszerezni az alapanyagot és előre gyártani a brikettet. Ehhez további embereket is szeretnének munkába állítani.

Arról is döntöttek a községben, hogy idén nem bízzák külső vállalkozóra a belterületi hóeltakarítást. A közmunkaprogramban használt traktorhoz tólólapokat vásároltak és napokon belül három tonna szóróanyagot is beszereznek, hogy időben elvégezhessék a közterületek síkosságmentesítését.

Már munkában a gépek Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában