CSÁNY

2017.11.06. 06:47

A postai kézbesítésre sem mindig találnak megfelelő munkaerőt

A megyénkbeli községben munkaerőhiánnyal küzd a posta. A helyiek attól félnek, nyugdíjukat sem kapják időben kézhez.

Tari Ottó

A faluban már nincs postás, aki kivinné a küldeményeket – panaszolta egy hölgy. – Az egyik kézbesítő felmondott, a másik beteg, a harmadig pedig, akit a pótlásukra szerződtettek, nem győzi elvégezni a megnövekedett feladatokat.

Érdeklődésünkre mások is megerősítették a ­fentieket. Egy szintén a községbeli ­ember úgy tudja, a munkaerőhiányt megpróbálják oly módon kezelni­, hogy a postahivatalban ­dolgozó két ember közül az egyik besegít a kézbesítésben. Ezzel ugyan a napilapok és a levelek terjesztése továbbra sem megoldott, de legalább a fontosabb küldeményeket – így a ­családi pótlékot vagy a nyugdíjat – igyekeznek időben eljuttatni a címzetteknek. Ennek viszont­ az az „ára”, hogy a postahivatalban zajló tevékenység lett kevésbé gördülékeny, mint a korábbiakban.

Medve István polgármester hivatalosan ugyan nem értesült a problémáról – mint fogalmazott: ez természetes, hiszen nem a községházához kell fordulni egy tőlük független ügyben –, de másoktól hallotta, hogy valóban gondok vannak, tudomása szerint a közelmúltban a postavezető is másik céghez igazolt. Szerinte csöppet sem meglepő a helyzet, hiszen ők sem találnak munkaerőt bizonyos feladatokra.

A fontosabb küldeményeket igyekeznek időben eljuttatni, de a levelek kézbesítése gondot okoz. Képünk illusztráció Fotó: Berán Dániel

A Magyar Posta Zrt.-nél Panulin­ Ildikó szóvivő válaszolt kérdéseinkre. Közölte: Csány kis létszámú postáján valóban vannak ­átmeneti foglalkoztatási nehézségek, de mindent megtesznek azért, hogy a település ellátása biztosított legyen. A községben két dolgozójuk látja el a kézbesítési feladatokat, jelenleg egy fő kézbesítőt keresnek korábbi munkatársuk helyére, ugyanakkor a pozíció betöltése nem egyszerű feladat a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben.

– A szakmai elvárások mellett a megfelelő munkaerő megtalálását nehezíti a település szerkezete is: a hatalmas kertekkel, nagy területen elhelyezkedő házak, a hosszú utcák, ráadásul tömegközlekedéssel is nehezen megközelíthető a község – fogalmazott a Magyar Posta szóvivője. – Amíg nem találjuk meg Csány új kézbesítőjét, a gyöngyösi 1. számú körzeti posta, mint a térség postai humán irányítását végző szervezet, a hiányzó munkaerőt más településről, átirányítással és alkalmi munkavállalóval pótolja. Csányban a postai szolgálatot ellátó munkatársaink mindent elkövetnek, hogy az ügyfelek kiszolgálása maradéktalanul valósuljon meg mind a postai kiszolgálásban, mind pedig a kézbesítés során.

Panulin Ildikó végül fel­hívta a figyelmet, hogy amennyiben ügyfeleik bármilyen problémát tapasztalnak vagy felmerülő kérdésük van szolgáltatásainkkal ­kapcsolatban, forduljanak ügyfélszolgálatukhoz a 06-1-767-8282-es telefonszámon, vagy írjanak az [email protected] e-mail-címre, ahol munkatársaik készséggel állnak rendelkezésükre.

Tari Ottó

Címkék#Csány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában