MEZŐTÁRKÁNY

2017.12.06. 11:19

Beizzították a kemencéket: hétvégén disznótorosra készülnek

Izgalmas programokra várják az év végén a mezőtárkányiakat. Már tesztelték az új kemencéket, amit ezen a hétvégén élesben is használnak: disznótorossal kínálják a helyieket.

Juhász Henrietta

dav

Legutóbb a besenyőtelki adventi programokról számolhattuk be, ezúttal pedig Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármester asszonya mesélt nekünk arról, milyen programokat szerveznek decemberben a helyieknek.

A település nemrég gazdagodott mobil kemencékkel, amiket a hétvégén Pásztor István alpolgármester irányításával teszteltek is, nem hiába, hiszen ezen a hétvégén hagyományőrző disznótorosra invitálják a helyieket. A polgármester asszony elárulta: igaz, kemény hidegben tesztelték az új szerzeményeket, már a próba is jó hangulatban telt. A nyugdíjasklub tagjai készítettek kenyérlángost, krumplis és túrós krumplis lepényt, s különféle malacsülteket, amit a „sütőpróba” végén jóízűen el is fogyasztottak.

A tesztet követően ezen a hétvégén „élesben” használják a kemencéket, ­december 9-én már tökéletes kenyérlángost, lepényt, sülteket, hurkát és kolbászt kínálnak a tájház udvarán azoknak, akik ellátogatnak programjukra.

Kipróbálták a kemencéket: finom sültek készültek Fotó: beküldött

– Hagyományőrző disznótorosunkat minden évben megszervezzük, ám ezúttal már kemencés étkeket is kínálhatunk vendégeinknek. Lesz kalács, forralt bor és meleg tea, igazi adventi hangulat – festette le a várható élményeket a település vezetője. A beszélgetésből kiderült, a falu karácsonya december 16-án lesz a művelődési központban, ezt már tizenegyedik éve szervezik meg.

– A helyiek nagy örömmel jönnek évről évre erre a rendezvényünkre. Idén fellép dalaival a nyugdíjasklub, majd a polgármesteri köszöntőmet követően az általános iskolások is előadják műsorukat. Az idei meglepetésvendég Erox Martini lesz, aki Szívemből, szívedbe, szeretettel című karácsonyi műsorával lepi meg a vendégeket. Szendvics, pogácsa és meghitt hangulat vár majd azokra, akik velünk együtt ünnepelnek. Közös karácsonyunkon minden évben telt ház szokott lenni – mesélte Tóthné Szabó Anita.

Ezzel nem ér véget idén a programsorozat, további rendezvényekkel készülnek azért, hogy év végén is összehozzák a helyieket.

Betlehem és karácsonyfa

Tóthné Szabó Anitától azt is megtudhattuk, hogy a közfoglalkoztatottak gondozták azt a két malacot, amiket a hétvégén levágnak majd. A hétvégi rendezvényre érkezőket igazi adventi hangulat várja: Betlehem a főutcán – szintén a közfoglalkoztatottak jóvoltából –, s a Fő téren egy karácsonyfa, amit ezúttal a polgármester asszony ajánlott fel, hogy a falut díszítse.

Ünnepel a Gyöngyvirág

A Gyöngyvirág Nyugdíjasklub is ünnepel: december 11-én, hétfőn rendezik az év ­utolsó összejövetelét. Tóthné ­Szabó Anita elárulta, ezt a rendezvényüket minden évben megszervezik a klub tagjai, s a decemberben­ névnapjukat ünneplőket is köszöntik. Zenés, táncos vacsoraestre várják azokat, akik velük együtt szeretnének ünnepelni.

– Ilyenkor már a karácsonyfa is díszíti a művelődési házat, mely még meghittebb hangulatot biztosít a rendezvényhez. A nyugdíjasklub minden tagja kap majd egy-egy csomag szaloncukrot is – tudhattuk meg a polgármester asszonytól.

December 19-én még ünnepi képviselő-testületi ülést is tartanak, melyen Tóthné Szabó­ Anita megköszöni a képviselőknek és az intézményvezetőknek az egész éves munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában