Bükkszék

2017.12.20. 10:19

Kincset ér a jubiláló fürdőjük

Öt évvel ezelőtt avatták fel a megújult termálfürdőt Bükkszéken. Azóta a forgalom megduplázódott.

B. K.

A nyitás óta egyre népszerűbb a strand Fotó: Berán Dániel

A helyiek többsége örült a fejlesztésnek, másrészt aggódtak is, hogy a beruházásra felvett hitel megtérül-e valaha. Mára nyugodtan kijelenthető, minden reményt beváltott az önkormányzat tulajdonában lévő négy évszakos fürdőkomplexum. Zagyva Ferencné polgármester érdeklődésünkre elmondta, öt év alatt megduplázódott a látogatók száma. Korábban évente hetvenezer vendég fordult meg a településen, mára több mint száznegyvenezren keresik fel a községet.

Érdekelt bennünket, mit profitált a lakosság a beruházásból. Megtudtuk, hogy a többnyire idegenforgalomból élő szállásadók többsége a szezon kitolódása miatt téliesítette a kiadó házakat, s korszerűsítette az apartmanokat.

A nyitás óta egyre népszerűbb a strand Fotó: Berán Dániel

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy elkelne a településen egy magasabb komfortfokozatú szálloda is, így belekezdtek ennek tervezésébe is.

Ígéret hangzott el arra is, hogy több évi várakozás után jövőre megújulhat a községhez vezető bekötőút is, ami tovább növeli a fürdőhely vonzerejét.

Címkék#Bükkszék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában