Eger

2017.12.16. 09:11

A nyugalmazott körjegyző vehette át a Dr. Jakab István-emlékgyűrűt

Bensőséges ünnepség keretében vehette át tegnap a megyeházán a dr. Jakab­ István-emlékgyűrűt Kovács Györgyné.

S. S.

Az elismerésre Szabó Zsolt államtitkár terjesztette fel a nyugalmazott Tarnaméra-zaránki körjegyzőt. A kitüntetést a rendszerváltás utáni első megyei közgyűlési elnök özvegyének jelenlétében a jelenlegi elnök, Szabó Róbert és az alelnökök, dr. Bényi Szabolcs és Tóth Csaba nyújtotta át.

A tarnamérai születésű és nyugdíjazásáig ott élő és dolgozó Kovács Györgyné Mencike két falu körjegyzőjeként vonult nyugdíjba. A Tarnamérai Nyugdíjas Egyesület elnökeként ma is aktívan tevékenykedik a közösségért.

Kovács Györgyné, Szabó Róbert, dr. Bényi Szabolcs és Tóth Csaba Fotó: Lénárt Márton

– Meg vagyok hatódva, nekem ez nagyon nagy ­érték. Jakab­ István elnök úrral majd 20 évig ismertük egymást. Ő a VB-titkárok és jegyzők mentora, tanítója volt. Szakmai tudása miatt szinte csüngtünk óráin. Mindig önbizalommal felvértezve mentünk haza a felkészítésekről. Köszönettel tartozok Tarnamérának, Zaránknak is, munkatársaimnak, szüleimnek, családomnak – fogalmazott a kitüntetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában