Észak-Heves

2017.12.09. 10:39

Nem tűzifát, készpénzt kapnak segítségként

A legtöbb észak-hevesi település rászoruló lakosságán próbálnak segíteni a helyhatóságok vezetői.

B. K.

Mint arról korábban beszámoltunk, megyénk két településén, Mátraderecskén és Tarnaleleszen, különböző okok miatt nem nyújtották be időben pályázatukat a szociális tűzifára az önkormányzatok. E csorba kiköszörülése érdekében Mátraderecskén arról döntöttek, hogy a jogosultakat nyolcezer forint készpénzzel kárpótolják és korlátozott menyiségben a piacinál olcsóbban árulnak nekik fát a szociális szövetkezetben. Tarnaleleszen is úgy fogalmazott lapunk érdeklődésére a polgármester, hogy mindenképpen találnak megoldást a támogatásra.

A tarnaleleszi körjegyzőséghez tartozó Szentdomonkos, Fedémes és Erdőkövesd rászoruló lakosságán is próbálnak segíteni a helyhatóságok vezetői. Szentdomonkos polgármestere, Kovács Zoltán arról tájékoztatott, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő harminchét család húsz-húszezer forintot vehet át a hivatalban személyi okmányaik bemutatása ellenében.

A közeli Fedémesen mindössze négy-öt család kapott korábban szociális tűzifát. Idén ők huszonötezer forint készpénzben részesülnek, de több személy is kaphat egyszeri, jelképes segélyt karácsony előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában