Tarnabod

2017.12.16. 09:45

Sporteszközökkel támogatják a fiatalok mozgási lehetőségeit

Sporteszközöket adott át a tarnabodi Máltai Óvoda és Általános Iskolának a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szerdán.

Berecz R.

Az oktatási intézmény egy uniós finanszírozású projekt keretében ez alkalommal egyebek mellett száz futball-labdával, negyven hulahoppkarikával, és számos teniszlabdával gazdagodott. Pignitzkyné Lugosi Ilona, a szövetség klaszter alprojektjének vezetője elmondta, kezdeményezésük célja, hogy a későbbiek során minőségibbé válhassanak a testnevelésórák, növeljék a diákok sportolási kedvét, mely megalapozhatja felnőtt­kori egészséges életmódjukat.

Programjuk során a testnevelésórákat tartó tanárokat is ellátják edzésfejlesztési tanácsokkal, valamint önkéntes alapon 8–10 gyermeket is bevonnak. A tanulók feladata az lesz, hogy kezdeményezőkként bevezessék diáktársaikat a sportéletbe, s ennek megszervezéséhez is útmu­tatót adnak nekik. Az alprojekt vezetője arról is szólt, két évig tart majd az iskolákkal való közös munka, ez idő alatt szakértők is segítik majd az intézményeket. ­Terveik szerint a 2020-as évekre kialakulhat egy védjegyrendszer is, mely az örökmozgó iskolákat jelöli­.

Az MDSZ számos sporteszközzel támogatja a fiatalok sportolását Fotó: Berán Dániel

Horányi Regina, az intézmény igazgatója örömét fejezte ki, hogy a szövetség őket választotta be projektjébe. Fontosnak tartja a lehetőséget, hiszen a bodi gyermekek szeretnek mozogni, s ehhez most támogatásokat kaphatnak. Pignitzkyné elmondta még, az eszközök csak ­karácsonyi ajándékok, olyan termékeket hoztak el, melyre az iskolának jelenleg szüksége volt. A projekt során azonban összesen több millió forint értékben kapnak majd felszereléseket.

Hosszú távú cél

A fiatalok mozgásban gazdag életmódjáért indította el az MDSZ a Tehetséggondozás a sport által nevet viselő projektjét, melynek egyik fő eleme a klaszter alprogram. Céljuk, hogy valós iskolai és települési tapasztalatok alapján olyan megoldási útmutatót adjanak az ország valamennyi alap- és középfokú oktatási intézményének, amely révén összehangolt szakmai együttműködések alakíthatók ki helyben, és így növelhető a fiatalok sportolási kedve és lehetősége is.

 

Címkék#Tarnabod

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában