Mikófalva

2018.01.04. 13:22

A hagyományőrzés a cél: idén citerásokat nevelnének

Citeraszakkör ­indul a községben, az első foglalkozást január 11-én 17 órakor tartják az iskola épületében.

T. B.

Lőrincz Rebeka, a szakkör szervezője Fotó: Tóth Balázs

A tanfolyam szervezésében, lebonyolításában közre­működik a Lármafa Citeraegyüttes, Lőrincz Rebeka és Kovács Imre­ citerakészítő.

– A Mikófalvi Hagyományőrző Népi Együttes szárnyai alatt bontakozik ez a kis program, szeretnénk a falu és a tánccsoport részére citera­zenekart felnevelni – beszélt a szakkör egyik céljáról Lőrincz­ Rebeka.

Lőrincz Rebeka, a szakkör szervezője Fotó: Tóth Balázs

Mint mondta, még inkább vezérli őket a hagyományőrzés, a népzenei és folklórműveltség gyarapítása, valamint a közösségépítés. Ezeket majdnem olyan fontos célnak tekintik, mint a hangszeres tudás átadását. Tervben van gyerek- és felnőttcsapat indítása egyaránt, de mindez attól függ, mennyien vesznek részt a január­ 11-ei nyílt órán, s ugyancsak a jelentkezők száma befolyásolja majd a tandíjat is, de semmiképp sem lesz borsos összeg. A tanulók hangszert is bérelhetnek majd, ugyanis az egyesülettel hét remek citerát is vásároltak Kovács Imre hangszerkészítőtől.

Címkék#Mikófalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában