Kisköre, Tisza-tó

2018.01.22. 14:37

A vízlépcsőn több mint harmincezren tekertek át

Kerékpáros rekordok éve volt a tavalyi a tározónál, hiszen mind az esztendőt tekintve, mind pedig havi szinten mutatkoznak kiugró számok.

Berecz R.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiskörei szakaszmérnöke kifejtette, hogy ­2017-ben több mint harmincezren tekertek át a Kiskörei Vízlépcső üzemi hídján, az előző évhez képest tízezerrel több biciklis. Fejes Lőrinc kiemelte még, havonta is volt emelkedés, csak júliusban több mint kilencezren hajtottak át a hídon, ami abszolút rekordnak számít.

Sok kerékpárosnak kedvelt úti célja a Tisza-tó Fotó: MW

A szakaszmérnök arról is szólt, ennél persze többen is tekerhettek a Tisza-tó körül, hiszen az adatok csak a vízlépcsőn áthaladókra vonatkoznak. Ugyanakkor a rendelkezésre álló számok alapján elmondható, egyetlen hónap sem telt el biciklisek nélkül. Hozzátette, 2013 óta kérdőívet is kitöltetnek a kerékpárosokkal, véleményükről, tapasztalataikról érdeklődve. A válaszadók többsége pedig tisztának, rendezettnek tartja a térséget, jó minőségűnek a kerékpárutat, szívesen ajánlják a Tisza-tavat és környékét másoknak is.

 

Címkék#Kisköre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában