poroszló

2018.01.18. 11:35

Bajbajutott egerészölyvön segítettek

A csütörtökön reggel szerencsétlenül járt kis madár segítségére a Hortobágyi Nemzeti Park és a poroszlói horgászbolt munkatársai siettek.

Heol

A " target="_blank" rel="noopener nofollow">közösségi oldalon jelent meg, hogy bejelentés érkezett egy poroszlói irodához csütörtökön reggel, miszerint a Kis-Tisza, Sóházi kanyar részénél egy egerészölyv fennakadt egy fán, szárnyába vélhetően egy beszakított horog akadt és nem bír belőle szabadulni.

Fotó: Facebook

Az iroda egyik munkatársa, Szepesi Imre a bejelentést követően azonnal a helyszínre sietett és tájékozódott, majd értesítette a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársát. Gál Lajos negyedórán belül meg is érkezett, majd a horgászboltban található felszerelésből összeszedték mindazon termékeket, amelyekről azt gondolták, segítségül szolgálhatnak a mentésben.

A fára fennakadt madarat végül sikerül megmenteni. Jelentősebb baj nélkül megúszta az esetet és segítői kis pihentetés után szabadon is elengedték.

Fotó: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában