hatvan

2018.01.09. 11:18

Csokoládégyár Hatvanban: késik az építés

Ha minden az elképzelések szerint alakult volna, már épülne az ipari parkban a szír Ghraoui Chocolate­ ­helyi gyára.

T. O.

A 2016-os ­decemberi bejelentés szerint az 540 új munkahelyet teremtő zöldmezős beruházás – amely 7,6 milliárd forintból valósul meg – kivitelezése 2017 októberében kezdődhetett volna, azonban késéssel kell számolni – tájékoztatott Bagoly Katinka, a Ghraoui­ Csokoládé Manufaktúra Zrt. PR-menedzsere.

Bagoly Katinka a Heol kérdésére elmondta: az első lépést már megtették a kerítés megépítésével. A gyár tervezése folyamatban van és a szükséges gépek nagy részét is megvásárolták, de a projekt komplexitásából adódó okok miatt a munka pár hónapot késik a tervezetthez képest. Jelenleg a cég csepeli gyárában készülnek a csokoládék. Ott 65 dolgoznak, de a következő hat hónapban munkavállalóik száma eléri majd a 100 főt. A hatvani gyár megépítése után mindegyikük az új üzemben kap majd munkát – tette hozzá.

A PR-menedzser a fentiekkel mintegy cáfolta azt a környéken elterjedt híresztelést, amely szerint a szír–magyar kettős állampolgárságú tulajdonos ismeretlen okok – egyes vélekedések szerint munkaerőhiány – miatt visszalépett volna a beruházástól. A csepeli­ üzem működése mellett az is a fejlesztés mellett szól, hogy az üzletember egyéb terveit is megvalósította, így a fővárosi­ Andrássy úton megnyitotta exkluzív csokoládéboltját.

Mint megírtuk, a tervek szerint a hatvani gyárban 12 ezer négyzetméteren hozzák létre a több mint félszáz munkahelyet, s az itt gyártandó évi ezer tonnányi csokoládé 95 százalékát, mintegy 200 millió euró értékben exportra szánják.

A Gharoui Chocolate nagy múltú cég. Már a 30-as években működött gyáruk Szíriá­ban, amit a jelenlegi vezérigazgató nagyapja, Ahmad Ghraoui nyitott. A vállalkozás – amit prémiumcsokoládéi tettek ismertté – Európa több nagyvárosában luxus­butik nyitását tervezi.

Címkék#hatvan
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában