Noszvaj

2018.01.09. 13:52

Mérgezésre gyanakodtak egy noszvaji hotelben

Klórszag miatt riasztották a tűzoltókat pénteken este a noszvaji Oxigén Hotelhez. A szálloda több vendége is köhögést, szemirritációt tapasztalt, klórmérgezés gyanúja miatt értesítették a hatóságokat.

Süli K.

Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő lapunk megkeresésére elmondta, egy tűzoltóautó vonult a helyszínre a riasztás követően, érkezésük után azonnal megmérték a hotel levegőjének veszélyes gáz és klórgáz koncentrációját, ám veszélyes értéket nem mértek, ezért nem volt szükség további intézkedésre.

Éliás Kata, a hotel értékesítés- és marketingvezetője elárulta, a szálló egy részén építkezés zajlik, ennek következtében meghibásodott az egyik szellőztető ventilátor, emiatt több klór került a levegőbe, ám az nem haladta meg a megengedett határértéket.

Egy vendég rosszul lett, ezért riasztották az ügyeletet, ám a kiérkező orvosok a vizsgálatot követően nem állapítottak meg mérgezést, nem volt szükség további ellátásra. A hotelt alaposan átszellőztették, mindenki visszatérhetett a szobájába, másnap pedig megjavították az elromlott berendezést is. Azon vendégek számára, akiket az eset kellemetlenül érintett, a szálloda kompenzációt ajánlott fel.

Ajánlóképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Címkék#Noszvaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában