tarnazsadány

2018.01.09. 15:10

Még mindig gondok vannak a tarnazsadányi iskolában

Helyszíni vizsgálatot tartott a helyi iskolában az alapvető jogok biztosának hivatala, erről készült jelentését nemrégiben tette közzé.

Berecz R.

Képünk 2016 márciusában készült az iskolában Fotó: Korsós Viktor

Az intézmény hírhedté vált, minősíthetetlen állapotú mosdója miatt keresték fel az iskolát. A vizsgálat – mely a tornaszoba és a vizesblokk állapotára terjedt ki – rávilágított arra, hogy az ott tapasztalt körülmények az alapvető emberi jogok, a gyermeki és oktatási jogok közvetlen veszélyével járó visszásságot eredményeznek. A jelentés célja, hogy az érintett hatóságok mielőbb szüntessék meg a visszásságokat, s nyújtsanak segítséget az iskola fejlesztéséhez.

2016 márciusában írtunk az Erdőtelki Mikszáth Kálmán Általános Iskola Tarnazsadányi Tagiskolája vizesblokkjának tarthatatlan állapotáról, mely akkor nagy vihart kavart. Ballagó Zoltán tankerületi igazgató akkor úgy nyilatkozott, 2014 óta folyamatosan keresték a megoldást, hogy forrást találjanak a végleges eredményt nyújtó, hozzávetőleg 25 millió forintos beruházásra.

Képünk 2016 márciusában készült az iskolában Fotó: Korsós Viktor

Tavaly ugyan végeztek felújítást a mosdókon, de ez csak ideiglenes megoldásként szolgált.

A felújított mosdó Fotó: Korsós Viktor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában