erdőkövesd

2018.01.11. 11:25

Nagy munkába kezd a kis település

Számos régi gondot orvosolhatnak idén a kis észak-hevesi településen, Erdőkövesden.

B. K.

Hozzáláthatnak a csapadékvíz-elvezetési rendszer kiépítéséhez, amelyre 350 millió forintot fordíthatnak, miután zöldutat kapott pályázatuk. A közösségi ház felújítására is sikerült pénzt nyerni. Mivel az épületben működik a polgármesteri hivatal, a községi könyvtár és a művelődési ház is, így az intézményegyüttes egyszerre újulhat meg kilencvenmillió forintból. Ezen összegből energetikai korszerűsítést hajtanak végre, s a berendezések egy részét is kicserélhetik. Jó hír a helyieknek, hogy az orvosi rendelőjük is megszépülhet az idén – tudtuk meg Gombás Dezsőné­ polgármestertől, aki hozzátette, hogy reményei szerint ­ebben az évben régen várt fejlesztések valósulhatnak meg a településen. Ezeket önerőből nem tudnák megoldani.

Az elmúlt évben is gyarapodott a község. Igaz ugyan, hogy kisiskolájukat kénytelenek voltak bezárni, ám ez a döntés kizárólag a szülők akaratán múlott. A kilenc alsó tagozatos diák tavaly szeptember óta Pétervásárán folytatja tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában