Noszvaj

2018.01.07. 12:59

Új termelői piacot terveznek

Több mint negyvenmillió forint pályázati támogatásnak köszönhetően újulhat meg a község tornaterme, még az idei évben – tudtuk meg Szabó Pétertől.

Süli K.

Noszvaj alpolgármestere elárulta, már régóta várták a megfelelő pályázatot, nagyon örülnek a döntésnek. Hozzátette, a tornatermen kívül, szintén ­pályázati forrásból megújul a Gazdaház kerítése is, valamint két egyéb pályázatra is bizakodva várnak visszajelzést.

A Birsünnepen sok helyi árul finomságokat Fotó: Márkus Attila

– A Mátyás téren egy skanzent szeretnénk tizennégymillió forintból kialakítani, de van egy másik nagy tervünk is, a patakparton egy termelői piacot szeretnénk létrehozni. Utóbbival kapcsolatban felmértük a helyi termelők érdeklődését is, eddig harmincnyolcan jelezték – hentesek, sajtkészítők és pékek is – hogy szívesen árulnák a piacon­ portékáikat. Olyan helyszínt szeretnénk kialakítani, ahol nemcsak a nagyobb termelők, hanem a néhány üveg lekvárt eladni kívánó helyiek is megjelenhetnének – részletezte Szabó Péter.

A tornaterem, valamint a Gazdaház fejlesztésével a tervek szerint szeptemberig végeznek.

 

Címkék#Noszvaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában