Váraszó

2018.02.09. 15:18

A jó munka gyümölcse: már telt házas a váraszói óvoda

Néhány évvel ezelőtt azzal a gonddal szembesültek a település óvodájában, hogy megcsappant a beíratott gyermekek száma.

B. K.

Egyre népszerűbb a váraszói óvoda Fotó: Berán Dániel

Az elmúlt időszakban változott a helyzet, méghozzá úgy, hogy mára lassan kitehetik a telt ház táblát az intézményre. Mint azt Vincze­ Ferencé óvodavezetőtől megtudtuk, ez sok mindennek köszönhető. A pétervásárai óvodával tagintézményként nagyon jó kapcsolatot ápolnak, ahonnan maximális szakmai segítséget kapnak.

Egyre népszerűbb a váraszói óvoda Fotó: Berán Dániel

Az idejáró kicsiknek ­egyre változatosabb programokat biztosítanak. Rengeteget kirándulnak, könyvtári játékos foglalkozásokat szerveznek, továbbá bekapcsolódtak a helyi hagyományőrzők tevékenységébe is, így gyakran lépnek fel együtt a felnőttekkel különböző kulturális rendezvényeken, sikerélményekkel gazdagodva.

Mindennek eredményeképpen ma huszonnégy gyermekről gondoskodnak itt, s nemcsak helyben élőkről, hanem a környékbeli községekből is egyre többen ide íratják be az ovisokat. Az idén szerencsére megvalósulhat az épület energetikai és elektronikai korszerűsítése is.

Címkék#Váraszó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában