TEREPSPORT

2018.02.10. 08:43

A legjobb hegyi menők a szparisok

A három futamon 225 versenyző vett részt Felsőtárkányban.

B. Cs.

Az Egri Spartacus Tájékozódási Futó SE 23 év múltán 2016 decemberében új terepen, Várkút helyett Felsőtárkányban várta a futás szerelmeseit. Szerencsére a rendezők helyszínváltás miatti előzetes aggodalma feleslegesnek bizonyult, ugyanis már a második évben létszámrekordot döntött a 2. Tárkányi hegyifutó versenysorozat. A három futamon 225 versenyző vett részt. Az első fordulóban 123, a másodikon 165, a harmadikon 154 indulót számlált a mezőny. A legfiatalabb rajtoló nyolc, a legidősebb 66 éves volt.

A második futam során álltak legtöbben a rajthoz Fotó: Lénárt Márton

A terep a Várhegy és a település közötti lankás erdős területen fekszik. Az útvonal 4900 méter hosszú, a valamikori kisvasút nyomvonalát követve jó minőségű dózerúton indul, majd néhány kanyar után eléri a legmagasabb pontját a dolomitbánya alsó részénél. Onnan ereszkedni kezd, majd kerékpárutat átszelve a Faluháznál ér célba. A több kört futók ott fordulnak rá az újabb körre.

A verseny tömegrajttal indult, az időmérés a SportIdent-rendszerrel történik. A befutókat csokival, meleg teával vagy forralt borral várták a rendezők, a mindhárom etapon indulók egyedi emblémázott technikai pólót kaptak.

A 2017/18-as sorozatban az egri sportolókon kívül rajthoz álltak Heves és Borsod megye számos településének versenyzői, érkeztek még Gyuláról, Kalocsáról, Debrecenből, Jászberényből, Jászárokszállásról, de a mezőnyben lehetett találkozni francia és szlovák futóval is.

Az összetett eredménytáblán kiemelkedő helyen végeztek az Egri Spartacus Tájékozódási Futó SE versenyzői. Az 50 éremből tizenötöt a a házigazdák nyakába akasztottak, öt kategóriában az elsőséget is megszerezték, három korcsoportban pedig a teljes dobogót uralták.

A Szpari tagjai öt kategóriában az elsőséget is megszerezték Beküldött fotó: Jacsó Adrienne

A legeredményesebb klubok sorában az éllovas Szpari mögött SE az Egri Triatlon Klub futói két arany-, egy ezüst-, és egy bronz-, a MA FUSS SE két arany-, a Salgótarjáni Dornyay SE egy arany-, és egy ezüst-, a Szorgalmatosi Szabadidős SE egy ezüst-, és egy bronz-, majd a Spartan Race TG két bronzéremmel zárt.

A Faluház igazi bázisként szolgált Beküldött fotó: Jacsó Adrienne

A rendezők köszönik a felsőtárkányi önkormányzat támogatását, a Faluház rendelkezésre bocsátásával ugyanis minden igényt kielégítő bázist biztosítottak a három futam alatt a versenyzőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában