noszvaj

2018.02.11. 15:15

A Tündérkert új borlovagjai

A helyi kastélyban ünnepeltek a budavári borrend tagjai.

S. S.

Avatásra készek a borrend tagjai Fotó: Sike Sándor

Tagjai közé fogadta a Budavári Szent György Borrend Farkas Józsefet, a helyi Tündérkert és Oxigén Spa Hotel tulajdonosát, valamint Sass László budapesti vendéglőst. Utóbbi a Budai Várban működtet egy igen népszerű vendéglátóhelyet – hangzott el a szombat esti avatáson, amelyet a Tündérkertben tartottak.

A kastély dísztermébe történő látványos bevonulást követően a rendezvény résztvevőit előbb Kiss Dezső Péter borrendi kancellár üdvözölte, majd a rend elnöke, dr. Bisztray György professzor mondott köszöntőt. Beszéde után végül elkezdődött az avatási ceremónia, amelyen – a borrendi hagyományok szerint  –a jelölteknek az exkluzív közönség előtt kellett megfelelniük különböző próbatételeknek.

Avatásra készek a borrend tagjai Fotó: Sike Sándor

Kiss Dezső Péter a Heol kérdésére elmondta, hogy a borlovagrend hétesztendős múltra tekint vissza, a közösségük a mostani két új jelölt felvételével érte el a harmincas taglétszámot. Először szerveztek ilyen kihelyezett avatást, amit az Egri Borvidék fontossága és a két jeles ember személyisége is indokolt.

Címkék#Noszvaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában