hétvégi programajánló

2018.02.16. 11:46

Disznótoros, egészségnap és farsangi mulatság is lesz a hét végén

Színes Heves megyei programokat tartogat a hétvége, Egerben felavatják a Wass Albert teret, Egerszalókon Boros-Torost rendeznek, a Felsőtárkányi Faluházban pedig az igazi tárkányi rétes készítésének rejtelmeibe avatják be az érdeklődőket.

Heol

Pénteken Gyöngyösön C. Lénárt Ferenc kiállításának megnyitóján vehetnek részt mindazok, akik ellátogatnak 17 órakor a Mátra Honvéd Kaszinó udvari termébe. A tárlatot Nagy Tibor­ Wyrág nyitja meg.

Szombaton Családbarát egészségnapra várják Gyöngyösön az érdeklődőket a Mátra Művelődési Központba. A délelőtt kilenckor kezdődő programon az előadások mellett mozgásos programok várják a Natura Nap résztvevőit.

Hamisítatlan falusi disznóvágásba kapcsolódhatnak be azok, akik szombaton Egerszalókra, a Boros-Toros rendezvényeire ellátogatnak. Az eseményen házi húslevest, friss hurkát, kolbászt is kóstolhatnak a résztvevők, akiket reggel hét órától várnak a faluház udvarán. Hetedik alkalommal várják disznótorra, és harmadszor pálinkamustrára Felnémetre a vendégeket. A program a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium aulájában reggel kilenckor kezdődik.

Képünk a tavalyi mezőtárkányi disznótoroson készül Fotó: Berán Dániel

Az igazi tárkányi rétes készítésének rejtelmeibe avatják be a Felsőtárkányi Faluházban az érdeklődőket szombaton. A program reggel kilenckor kezdődik.

Ismert egriek is bemutatkoznak szombaton újfent más szerepben. A zenés showműsor a Forrás Szabadidőközpontban délután háromkor kezdődik. Szintén szombaton avatják fel a Wass Albert teret Egerben. Az ünnepélyes ceremónia délután egy órakor kezdődik a Farkasvölgy utca elején lévő téren.

Görög farsangot rendeznek az Eger és Vidéke Ipartestület Csiky Sándor utcai épületében vasárnap. Az álarckészítés, jelmezverseny és görög hagyományőrző táncház délután négy órakor veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában