nagyréde

2018.02.20. 15:22

Nagyrédei lett az idén a legjobb okosművház

Kiemelkedő szakmai programjával első díjat nyert el a községbeli Molnár József Művelődési Ház – tudatta portálunkkal Markó ­Anita.

H. É.

Az ezüstérmes fotó: Zenei tükröződés Fotó: Suha Péter

Az intézmény vezetője közölte, hogy a Kultúrházak éjjel-nappal; Helyben van a sokszínűség című országos projektre idén jelentkeztek első alkalommal.

– Az „okosművház” szakmai innovációs pályázatok sorában – tette hozzá – a zsűri olyan példaértékű gyakorlatokat díjazott, amelyek a közművelődés hagyományteremtő és hagyományőrző szerepét erősítő módszereit, folyamatait mutatták be. A mi Értéknapok című rendezvényünk nyerte el a szakma tetszését. A település értékeit bemutató többgenerációs vetélkedőnkön az iskolásokon túl a szépkorúak is részt vettek. Ebben az évben pedig már az óvodások is csatlakoznak a népszerű játékhoz.

Ám nem ez volt az egyetlen elismerés, amelyet a település ebben a kiírásban kapott.

– A Van képed hozzánk? fotópályázatukra – közölte Markó Anita – a közművelődési intézmények rendezvényein készült fotókkal lehetett nevezni. A zsűri csaknem ötszáz képből a nagyrédei események pillanatait is gyakran megörökítő Suha Péter fotóriporter Zenei tükröződés című munkáját második díjjal jutalmazta.

Az ezüstérmes fotó: Zenei tükröződés Fotó: Suha Péter

Az alkotó elmondta: első alkalommal indult fotópályázaton és bár meglepte az elismerés, nagyon örül.

Címkék#Nagyréde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában