noszvaj

2018.02.12. 16:32

Pajzán mesékkel is várták a párokat Noszvajon

Két napig a szerelmet ünnepelték Noszvajon.

Süli K.

A Valentin-nap közeledtével „Szerelemhétvégére” várták az érdeklődőket az elmúlt hét végén Noszvajon. A kétnapos programsorozat középpontjában a párok álltak, egyebek között esküvőkiállításon, és szerelmi bájital készítésen is részt vehettek az érdeklődők.

Az eseménysorozat pénteken jegygyűrű-kovácsolási lehetőséggel kezdődött, majd az egyik legkülönlegesebb program következett, az elmúlt száz év helyi esküvőit bemutató fotókból nyílt tárlat a De la Motte-kastélyban, Esküvők Noszvajon 1918–2018 címmel. A május 9-ig látogatható kiállítás az elmúlt évszázad különleges házasságkötési szokásait eleveníti fel, valamint rávilágít a szerelem és az összetartozás jelentőségére is.

A látogatók ezen felül utazhattak a faluban közlekedő szerelemjáraton, de volt szerelmes kézműveskedés, étel- és italkóstoló, valamint pajzán meseút is. A programot szombat este Valentin-bál zárta a helyi iskola aulájában, ahonnan a szerencsés párok a – tombola játéknak köszönhetően – különleges nyereményekkel is távozhattak.

Címkék#Noszvaj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában